Behandeling Resultaten Statistieken

Van alle cliënten die klaar waren of gestopt zijn met de behandeling is twee derde (66%) volledig genezen. Een derde (34%) stopte voortijdig. Mensen met een identiteitsstoornis, waaronder angst en dwang sterk naar voren komen, hadden een vergelijkbaar resultaat: 65% volledige genezingen tegenover 35% functionerende en niet-functionerende stoppers. De genezing onder boulimiapatiënten verliep in een verhouding van 72% volledige genezingen ten opzichte van 28% functionerende en niet-functionerende stoppers. In deze categorie zijn ook opgenomen mensen die na korte tijd van Anorexia overgingen naar Boulimisch gedrag. De genezingspercentages van Anorexia zijn iets minder gunstig. Deels komt dat doordat IMET geen medische zorg geeft en een aantal van deze mensen die zorg wel nodig hadden. De resultaten zijn evenwel nog zeer bevredigend 58% genas volledig, 21% werd naar een medische behandeling doorverwezen en 21% beëindigde de behandeling voortijdig.

De statistieken zijn moeilijk vergelijkbaar met de statistieken uit de reguliere zorgverlening omdat het criterium van genezing bij IMET hoger ligt dan bij de reguliere zorg. Genezen ben je volgens IMET niet als je met je klacht kunt functioneren. Genezen ben je als het probleem geen rol meer speelt in het denken en beleven van de persoon. Dat betekent dat wanneer mensen met de behandeling stoppen, omdat ze vinden dat ze er goed mee kunnen functioneren, deze bij IMET als niet genezen in de statistieken opgenomen zijn. Hoewel IMET zijn deuren altijd open houdt voor vervolgbehandelingen, komt dit helaas te weinig voor. Andere behandelaars kennen dit fenomeen ook. Men gaat dan naar een ander toe.

71% van de mensen die een IMET behandeling volgen, hebben al een andere behandeling ondergaan. Daarvan heeft bijna de helft (45%) één behandeling ondergaan; ruim een derde (36%) tussen de 2 en 4 behandelingen en bijna een vijfde (19%) meer behandelingen of is als onbehandelbaar uit de behandeling weggestuurd.

 

Alle rechten voorbehouden. Geen aansprakelijkheid op de getoonde inhoud van deze website.