Behandeling Meningen en ervaringen Clienten

Wat vinden (ex-)cliënten van de behandeling van IMET?

L. de N.

Wat ik belangrijk vind in de benadering van IMET is dat je als cliënt als 'heel' wordt gezien; je bent compleet, hoe je gedrag nu misschien ook is of hoe anders je invalshoek in het leven misschien ook lijkt te zijn. Je bekijkt alles misschien van meer kanten dan de meerderheid. Dat is juist heel waardevol. Als je aan de oppervlakte laat komen wat eerder door biografie, omgevingsfactoren etc. niet gezien kon worden, zal je gedrag veranderen en vind je je eigen, evenwichtige weg in het leven. IMET begeleidt je daarbij.

Bij de therapeut kun je werkelijk zijn wie je bent, dat is zijn bijzondere kracht. Hij wil echt weten wie jij bent en omdat je voelt dat dat echt is werkt dat. Omdat ik al over veel inzichten en vaardigheden beschikte kon ik al snel weer zelf verder. Het 'hulpverleningslandschap' als hulpverlener zelf goed kennend, kan ik me heel goed voorstellen dat mensen met een ingewikkelde hulpvraag ook veel baat hebben bij de begeleiding van IMET. Je eigen weg vinden en die kunnen gaan geeft de houvast die je nodig hebt. Dwingend, hinderlijk gedrag of denken heb je dan niet meer nodig. Die aandacht voor jou in plaats van voor je klachten werkt. IMET vind ik hiermee een duidelijke meerwaarde hebben.

 

M. S.

Na allerlei reguliere behandelingen te hebben gehad die niet aansloegen, kwam ik uiteindelijk uit bij IMET. Hier was de aanpak compleet anders en dat was precies wat ik nodig had. Waar andere behandelaars mij het gevoel gaven een nummer te zijn en alleen keken naar mijn probleem, was IMET persoonlijk en gericht op wat ik allemaal wel kon en wilde. Er werd mij niks opgelegd, maar gevraagd wat ik zelf wilde bereiken. Ook waren hier niet de symptomen van mijn probleem het belangrijkst, maar de achterliggende oorzaak. Deze aanpak zorgde dat ik zelf het heft in handen nam en de oorzaak van mijn probleem leerde begrijpen. Op deze manier bereikte ik zoveel meer dan al die andere behandelingen samen hadden gedaan en kon ik uiteindelijk naar herstel toewerken.  

 

M. van R.

Bij IMET en dankzij de gesprekken en oefeningen met mijn therapeut heb ik mezelf voor het eerst echt leren kennen. Ik heb mogen ontdekken wie ik werkelijk ben en heb de weg naar herstel definitief ingezet. Ik voelde me bij IMET voor het eerst écht gezien en gehoord. Ik weet nog goed hoe mijn therapeut in ons eerste gesprek vroeg: "Van wie hou je het meest van de hele wereld?". Waar ik mezelf toen op de laatste plaats zette, kan ik nu vol overtuiging zeggen: "Ik hou het meest van mij!" De tijd bij IMET is een ervaring die me voor altijd bijblijft en een ervaring waar ik altijd dankbaar voor zal zijn. 

 

 

 

 

 

 

B. van H. 

Mijn ervaring met IMET na 4 jaar therapie ergens anders was: hè hè, eindelijk iemand die het begrijpt! Ik werd als mens benaderd en niet als patiënt, hele diverse therapie, heb heel veel geleerd.

 

A. B.

IMET gaf mij de inspiratie, het vertrouwen, de betrokkenheid en de moed om helemaal mezelf te kunnen worden.

 

H. H. 

Aangezien ik zeer ernstige dwangproblemen heb en daardoor veel medicijnen moest slikken, depressief werd en suïcidaal maar niets mij hielp, ben ik zeer blij met IMET. 

Ik bereik hier veel meer dan b.v. in het GGZ-centrum. Daar werd ik “uitbehandeld” verklaard. Sinds het begin van mijn behandeling bij IMET ben ik niet meer gedwongen opgenomen geweest!! Voor mij een hele mijlpaal. 

 

J.J.F. van E. 

IMET hanteert een geheel eigen werkwijze, anders dan bijna alle andere reguliere therapieën. Grote zorgvuldigheid wordt betracht bij het opstellen van het behandelplan, dat gebaseerd is op het aanpakken van problemen die de cliënt zélf aangeeft. De cliënt staat centraal, niet de behandeling. Ikzelf heb gedurende een half jaar al bemoedigende resultaten bereikt.

 

I. K.

Ik ben een oud-cliënte. IMET heeft me de kans gegeven in een volkomen veilige omgeving en in vol respect mezelf te leren (her)ontdekken en gesteund door een luisterend oor en open vragen mijn leven weer op de rails te zetten. Dit in tegenstelling tot mijn ervaringen in de ‘reguliere zorg’ waar het geringe aantal behandelingen en de tijd per sessie vaak leiden tot suggesties, sturing en gegeven antwoorden.

 

J. van E. 

Mijn ervaringen met IMET zijn zeer bijzonder. Ik kwam daar in een dieptepunt van mijn leven. Rob gaf me vele wijsheden mee daar waar ik ze nodig had. Zijn sterke inlevingsvermogen en gevoelskant maken hem een zeer bekwaam vakman. Ik heb het programma niet kunnen afronden doordat mijn privé leven dat niet toestond. Maar nooit zal ik de tijd met IMET vergeten. Hier word je begrepen, daar waar anderen dat onvermogen hebben.

 

 

Alle rechten voorbehouden. Geen aansprakelijkheid op de getoonde inhoud van deze website.